En naturlig look med smink

Smink löser många problem. Det kan ta bort rodnad, täcka finnar, dölja mörka ringar och förlänga ögonfransarna. Det finns en rad olika produkter, verktyg och tricks att använda sig av för att fuska till sig en helt naturlig look med lite smink.

Börja med basen

En naturlig bas behöver först och främst ett bra underlag och därför bör du alltid börja med att applicera en fuktighetskräm och primer. Det finns produkter som med nedmattande effekt, men även andra krämer som ger lite extra glow. Efter att fuktkrämen är på lägger du på en lätt foundation eller bb-kräm som täcker skavanker, men samtidigt låter din naturliga hud lysa igenom. Concealer kan sedan användas för att täcka eventuella finnar eller mörka ringar runt ögonen, men detta steg är inte alltid nödvändigt.

Markera dina ögonfransar

Vad är en naturlig sminklook utan mascara? Framhäv dina ögonfransar med din favoritmascara som antingen ger extra volym, förlänger fransarna eller både och! Det kan vara svårt att komma åt allra närmast fransraden med en klumpig borste så ett tips är att använda en ögonbrynspensel för att måla på mascara längst in.

Släng på lite färg

Har du fet hy kan du behöva pudra lite innan du påbörjar nästa steg torrisar kan skippa pudret. Släng på lite rouge eller bronzer för att väcka liv i kinderna och markera vissa punkter i ansiktet.

Sätt ögonbrynen på plats

De som redan har välformade, mörka ögonbryn kan direkt gå vidare till nästa steg, men de som inte har sådan tur kan måla på ögonbrynsfärg med penna, puder eller creme och avsluta med en bryngelé.

Avsluta med fukt

Innan den naturliga sminklooken är helt klar är det aldrig fel att avsluta med att spraya på en fuktspray. Det sätter sminket på plats samtidigt som det också ger lite glans.