Alltid en bra hårdag

Hur tråkigt är det inte att vakna upp med en dålig hårdag? På sätt och vis kan det kännas som att hela dagen påverkas när håret inte ser ut som det ska, men tack och lov finns det både förebyggande åtgärder och sista minuten tips för att undvika dessa situationer.

Använd återfuktande produkter

Torrt hår är ofta anledningen till en dålig hårdag och för att undvika detta gäller det att använda sig av återfuktande produkter som gör håret glansigt och lent. Tillför mycket fukt i form av hårinpackningar, spray och oljor som håller ditt hår livfullt och snyggt.

Färga regelbundet men inte för ofta

Ful utväxt är något som verkligen kan göra en dålig hårdag ännu värre. Tänk ut ett schema för färgning eller slingning för att alltid ha fräscht hår som du är stolt över att visa upp. När det gäller färgning kan du hålla dig till runt fem eller sex veckor mellan gångerna, men slingar du håret räcker det med var tionde vecka.

Sätt upp håret

De dagar när håret ser som allra hemskast ut finns det inte mycket mer att göra än att sätta upp det i en snygg frisyr. Leta bilder och förslag på nätet och skifta mellan hästsvans, knut och olika typer av flätor.