Hårinpackning för silkeslent hår

Lider du av kluvna hårtoppar eller torrt hår är det bra att applicera en hårinpackning minst 1 gång i veckan. Detta skyddar håret och ger en silkeslen känsla. Det finns inpackningar som endast behöver sitta i 2 minuter och är därför perfekta om du tar en snabb dusch och inte orkar vänta. Det finns också inpackningar som ger allra bäst resultat om de får verka under natten och för dessa rekommenderas att linda in håret i en handduk eller sätta upp det i en knut innan du går och lägger dig.

Använd inpackningen på rätt sätt

Vill du använda en hårinpackning för att förbättra hårets struktur gäller det att använda den på rätt sätt. Börja med att schamponera håret för att få det rent och fräscht. Istället för att lägga i balsam som nästa steg är det istället dags för hårinpackningen eftersom den ska verka när fjällskiktet i håret är öppet. Hårstråna sluts när du tar i balsam, vilket för att inpackningen inte kan jobba lika effektivt. Kom därför ihåg att hårinpackningen måste få verka innan du avslutar med balsam.

Gör din egen hårinpackning

Det finns många professionella salongsmärken, men även bra budgetalternativ beroende på hur mycket du känner för att spendera på en hårinpackning. Vill du hålla i plånboken är ett alternativ att använda ingredienser som du troligtvis redan har hemma och göra din egen inpackning från grunden. Det du behöver är:

  • 0.5 dl olivolja
  • 1 äggula

Blanda ihop dessa två ingredienser och fördela över hårtopparna. Vänta i ungefär 30 minuter innan du sköljer håret i kallt vatten.