Så blir du av med dålig andedräkt

Många lägger ned tusentals kronor på att skaffa sig ett snyggt leende med hjälp av tandblekningar, snygga läppstift och fillers. Det är dock bortkastade pengar om det bländade leendet följs av en dålig andedräkt. Få saker kan förstöra ett första intryck så mycket som en odör från munnen. Som tur är går det att åtgärda på ett snabbt och effektivt sätt. Här kan du läsa hur du går tillväga.

God munhygien

Munhygienen är A och O för att få en fräsch andedräkt. Borsta tänderna regelbundet, använd tandtråd och besök tandläkaren. Mellanrumsborstar, tandstickor, munskölj och tungskrapor kan också förbättra andedräkten. Sunstar Gum erbjuder massor av bra produkter för att att motverka dålig andedräkt och bristande tand- och munhygien. Här hittar du bland annat riktigt bra tandborstar och tandkrämer som ger dig starkare och friskare tänder och tandkött.

Hälsosam kost

Kosten kan även ha en stor påverkan på andedräkten. Alkohol, kryddstark mat, kaffe och tobak har negativ effekt på andedräkten. Det är viktigt att borsta tänderna emellanåt samt dricka rikligt med vatten för att inte torka ut munnen. Att äta hälsosam mat och dricka vatten i kombination med god munhygien är det bästa sättet att skapa en god andedräkt. Det kan dock finnas bakomliggande sjukdomar som orsaker dålig andedräkt och i dessa fall bör du uppsöka läkare.