Så förebygger du ålderstecken

Det finns många olika faktorer som påverkar vårt åldrande och våra ålderstecken. Allt från genetik, livsstil och stress till sol är faktorer som både påskyndar och påverkar hur vi åldras. För att förebygga sina ålderstecken gäller det att börja ta hand om huden och kroppen i tid.

Det finns olika sätt att förbygga ålderstecken på. Detta går att göra med hjälp av behandlingar, träning, sömn, kost, att undvika sol och, viktigast av allt, en bra hudvårdsrutin.

En bra hudvårdsrutin håller huden ren, återfuktad och hälsosam. Självklart är det även viktigt att använda sig av bra produkter för att bibehålla en frisk och vacker hy.

Anti-ageing-produkter

För att kunna förebygga ålderstecken gäller det att använda sig av de rätta produkterna. Det bör vara produkter som innehåller aktiva ingredienser och som är anpassade för just detta syfte. Dessa produkter, som kallas för anti-ageing, är ofta ganska starka och Verso super facial serum är ett bra exempel på en sådan produkt. Detta serum innehåller retinol som är bland de bästa aktiva ingredienserna som motverkar och reducerar rynkor, linjer och även pigmenteringar.

Retinol hjälper till med att aktivera kollagenproduktionen i huden, eftersom produktionen av kollagen minskar med åldern. Det är på grund av detta vi får rynkor, linjer och tappar spänst i huden. Hudens åldrande är något som börjar efter att man fyllt 25 år och därför är det även viktigt att man börjar ta hand om sin hud i tid. Men det gäller även att vara försiktig och inte använda alltför starka produkter. Det är viktigt att använda produkter som passar för den ålder man är i, eftersom olika åldrar har olika behov.