Setting spray för hållbar makeup

För några år sedan visste få vad en setting spray var för något, men nu har den blivit en självklarhet i många badrumsskåp och necessärer. Om du fortfarande undrar varför du ska köpa en – läs det här!

En setting spray, vad är det egentligen? Jo, en setting spray är en mist som du sprayar över ansiktet för att få ditt smink att bli mer hållbart. Det finns många olika varianter av setting spray som har olika egenskaper. Välj en som mattar ner om du brukar bli glansig under dagen och en som ger lyster om du vill ha mer glow.

Få en look som håller hela dagen

De flesta som använder makeup vet att den ofta behöver bättras på under eftermiddagen. Blank näsa, ögonskugga som lägger sig i veck och rouge som försvinner under dagen är irriterande och tidskrävande. En del av problemet kan du lösa genom att investera i produkter av bra kvalitet som passar din hudtyp, men för att få till en riktigt hållbar look är en setting spray din bästa vän.

Så här använder du setting spray

En setting spray kan användas både före och efter du sminkar dig. Börja med din vanliga rutin och avsluta med fuktgivande hudkräm. Om du vill ge din hud en extra boost sprayar du setting spray över ansiktet innan du lägger på sminket. Håll flaskan tillräckligt långt från ansiktet så att misten sprids i små droppar över huden. Du kan naturligtvis också välja en traditionell primer som förbereder huden för smink. Sedan sminkar du dig som vanligt. Glöm inte att använda en primer speciellt för ögonlocken innan du applicerar din ögonskugga. När du är nöjd med sminkningen är det dags för setting spray. Det här är pricken över i:et som kommer att ge din hud en hälsosam glöd och ditt smink längre hållbarhet. Sprayen är också perfekt när du behöver en snabb mattgörande eller lystergivande boost under dagen.