Skippa solen och hjälp huden

Vem tycker inte om att ligga och slappa i solen på en skön solstol och känna värmen över hela kroppen? Detta är såklart en magisk känsla, men tyvärr kan det göra betydligt mer skada än nytta. Solens strålar är inte att leka med och det gäller att vara förberedd för att ta hand om huden på absolut bästa sätt.

Hög solskyddsfaktor

Solskydd är något man bara inte får hoppa över om man ska vara ute i solen mitt på dagen. Tänk på att solen står allra högst klockan 13 på sommaren och man bör vara extra försiktig mellan 11-15. Investera i produkter med hög solskyddsfaktor och gå helst inte under 30.

Var rädd om ditt ansikte

Ansiktet är ett av de ställen på kroppen som alltid syns, vilket betyder att en produkt med hög solskyddsfaktor är absolut nödvändig. Det finns många olika sorters solskyddsfaktor för ansiktet som exempelvis vanlig solkräm, brun utan sol eller en snygg accessoar som hatt. De produkter som kommer med solskydd kan både vara täckande för att skydda den vanliga hudens struktur, men de kan också vara väldigt lätta och knappt synliga på huden.

Fuska dig till en solbränna

Är du en av dem som vill göra slag i saken och se till att din hud inte åldras fortare än väntat är brun utan sol är helt rätt väg att gå. Det finns express versioner med kortare lagringstid där solbrännan ser snygg ut efter bara ett par timmar. Vill man inte betala lika högt pris finns det också produkter som behöver en hel natt på sig att verka eller mjukgörande body lotions som bygger upp mer färg ju längre tiden går.