Vårda problemhud med aloe vera

Många människor lider av problemhud och detta kan ställa till med en hel del svårigheter både med självkänslan, självförtroendet och i olika sociala situationer. Faktum är att det dessutom kan vara något av en utmaning att hitta hudkrämer som verkligen fungerar för känslig och utsatt hud, då den tenderar att reagera på det mesta. Då kan aloe vera vara ett riktigt bra alternativ och i vissa fall det enda som faktiskt gör någon skillnad överhuvudtaget.

Mirakelgel

Aloe vera kan nämligen lindra en hel del besvärliga hudåkommor av varierande karaktär som till exempel akne och hudsjukdomen rosacea men är även effektiv på olika typer av eksem som till exempel psoriasis. Den näringsrika gelen både läker sår och vårdar huden vilket sätter fart på cellåterbildningen. Det bästa är ändå att aloe vera hjälper utan de biverkningar som medicinska hudkrämer har på huden och utan att försvaga den ytterligare.

Denna mirakelgel är dessutom relativt enkel att få tag på. Man kan till exempel köpa en krukväxt i en blomsteraffär och använda sig av den gröna gelen i bladen som kan appliceras direkt på huden. Det finns också mängder av hudvårdsprodukter i hälsokostbutiker se kampanjjakt.se som innehåller mer eller mindre aloe vera. Bäst verkan har dock den rena och kallpressade gelen som gör underverk för huden men aloe vera finns även tillgängligt som juice eller kosttillskott i flytande form alternativt kapselform. Vidare kan produkten användas och framställas för både invärtes och utvärtes bruk. Ibland kan en kombination av juice och gel rekommenderas mot särskilt svår akne eller eksem.

Hälsofrämjande ämnen

Aloe vera gel i sin renaste form innehåller mängder av viktiga aminosyror, en hel uppsjö av verksamma enzymer som dämpar inflammationen och oskadliggör bakterier samt alla möjliga vitaminer. Det finns även kliniska studier som har bevisat gelens positiva inverkan på psoriasis. En dubbel studie gjordes bland annat på MAS i Malmö där 60 personer i åldrarna 18-50 år deltog. En del fick gel medan andra fick placebo. Resultatet var tydligt. 83 procent av de som fått aloe vera hade blivit betydligt bättre utan några som helst biverkningar. Växten kan dock i sällsynta fall ge upphov till allergiska reaktioner men det är ganska ovanligt.

Många använder aloe vera för att till exempel lindra soleksem men gelen kan uträtta storverk på själva huden genom att de verksamma ämnena förbättrar blodcirkulationen och bidrar till nybildandet av de celler som i sin tur bildar kollagen. Kollagen är det eftertraktade ämnet som håller huden ungdomlig, mjuk och fräsch. Därför hittar man ofta aloe vera i hudkrämer som marknadsförs för ungdomlig hud eller föryngrandet av äldre hud. Aloe vera är med andra ord på uppgång även inom vedertagen medicinsk forskning och inte bara en mirakelkur på hyllan i varuhusets hälsokostbutik.