Tips och tricks för att dölja ofräscht hår

De som någon gång har försökt vänja håret vid att inte behöva tvättas lika ofta vet hur frustrerande det kan vara att hantera fettigt hår. Ibland kan det kännas som en helt omöjlig uppgift att inte slänga sig i duschen och göra sig av med den ofräscha känslan, men det finns sätt som kan göra väntan på nästa hårtvätt aningen smidigare.

Säg hej till din bästa vän, torrschampot

Det finns mängder av olika torrschampo i diverse prisklasser som passar till både blondiner som brunetter. Kvaliteten kan variera och en del produkter kan kännas betydligt torrare än andra. Testa ett flertal olika varianter för att hitta just det torrschampot som passar dig och ditt hår allra bäst. Det som gör torrschampo till stjärnan bland produkter mot fett hår är att håret kan hålla sig ytterligare en till två dagar, ibland längre, från den tidpunkt då du först känner av att det är läge för tvätt. Detta är den ultimata produkten för att dölja smutsigt hår och det tillför också volym. Tänk dock på att inte använda torrschampo för ofta utan håll dig till de dagar då du verkligen behöver det. Anledningen till detta är eftersom torrschampot suger upp fettet i hårbotten och överanvändning kan istället leda till torrhet och eksem.

Mössor och kepsar

Ett annat smart sätt att döljahåret under de dagar då du inte vill, hinner eller kan tvätta håret är genom att använda accessoarer. Under hösten och vintern kan du plocka fram en snygg mössa som både håller huvudet täckt och varmt. Du slipper andra människors blickar, men du kan fortfarande känna dig stilsäker och snygg. Under våren och sommaren kan du istället byta ut mössan mot en keps. Satsa på en utmanande färg eller välj något mer diskret beroende på vilken outfit du planerar att ha på dig under dagen. Du kan även inhandla en keps med en snygg logga från ditt favoritlag eller med ett häftigt mönster.

Uppsättningar

Om du varken känner för att spraya håret med torrschampo eller ta på en mössa alternativt en keps kan du sätta upp håret i en fin frisyr. Det finns videos och enkla guider på nätet som du kan följa för att klara av de mest avancerade håruppsättningar, men du kan lika gärna sätta upp håret i en slarvig knut. Vill du sätta en extra touch på din håruppsättning kan du även lägga till ett hårband som täcker håret ännu mer.

Utnyttja din glans

En annan idé som inte kräver några som helst förberedelser är att borsta igenom håret för att på så sätt sprida ut fettet och ge ditt hår ännu mer glans. Istället för att dölja väljer du då att helt enkelt acceptera läget och göra det bästa av situationen.