Bra hy trots smink

Smink har ofta en negativ koppling till huden eftersom många tror att sminket enbart täpper till och skapar orenheter. Detta är enbart delvis rätt. Det finns sminkprodukter som kan framkalla orenheter då de innehåller dåliga ämnen eller på grund av att den produkten du använder innehåller något som just din hud reagerar negativt på. Genom att vara försiktig och se upp för vanliga fällor är det inte omöjligt att lyckas behålla en fin hy och samtidigt använda smink dagligen.

Skölj ordentligt

Något som är viktigt att tänka på när man använder smink är att komma ihåg att alltid skölja ordentligt. Att slarva med rengöringen kan leda till att smuts och produktrester stannar kvar på huden och täpper igen porerna.

Ta det lugnt med handduken

Gnugga aldrig handduken hårt i ansiktet för att få bort sminkrester eller vatten eftersom det försämrar hyns elasticitet. Ta det försiktigt och undvik onödigt slitage.

Uppdatera din sminkkollektion

Det finns idag många bra och naturliga produkter på marknaden som låter huden andas och det finns till och med sminkprodukter som sägs förbättra hudens struktur. Genom att investera i en sminkprodukt som både har effektiva ingredienser och kan jämföras med hudvård kan du både täcka och förbättra huden på samma gång.