Tips för en enkel sminkning

Ibland kan det vara svårt att hinna med alla sysslor under en stressig morgon innan jobbet eller skolan och vid dessa tillfällen är det bra att snabbt kunna lägga en enkel sminkning. Det krävs inte mycket för att få liv i ett trött ansikte och det behöver inte heller ta flera timmar.

Ta hjälp av någon som kan

Ett första tips som kan underlätta en hel del är att gå en kort sminkkurs eller lär dig en snabb sminkrutin med hjälp av en makeup-artist. Det finns också tusentals sminkguider och videos som kan vara till nytta.

Håll tillbaka

Kleta inte på flera lager med onödig foundation utan håll dig till ett tunt lager som täcker precis lagom. Ett tjockt lager smink ser aldrig snyggt ut och lägger sig gärna i veck och kan även se kakigt ut efter ett par timmar.

Krämprodukter

Kräm-produkter som rouge, highlight och bronzer är enklare att applicera och kan vanligtvis ge en naturligare känsla än ett puder som lätt kan bli skarpt. Tänk på att lägga rouget precis på eller under käkbenet.

Huden i fokus

Det kan inte nog poängteras hur viktig basen är. Utan grundlig rengöring och bra ansiktsprodukter kommer inte ens de allra dyraste sminket vara till någon nytta. Satsa på bra och effektiv hudvård.