Skönhetsprodukter för resan

Det kan ibland vara riktigt svårt att veta hur mycket som man behöver ta med sig på resan. Självklart beror det på vart du åker och vilken slags resa det är som du ska på. Ett annat problem är hur man ska få plats med allt i väskan – särskilt när man packat ner kläderna och inser att necessären och schampot inte ens är nedpackad. Och även skönhetsprodukter tar plats.

Sminket

Vilka skönhetsprodukter som är viktigast att ta med sig på resan är självklart individuellt. Men när du packar ner kläder, bör du redan då tänka på att också smink och hårvård måste få plats i bagaget. Lägg fram dina solskyddsprodukter och fråga dig vilka som du använder varje dag. En bra dagkräm, solskyddsprodukter om du åker till värmen, smink, concealer och en mascara. Tänk på att när du reser så blir du ofta svettig och varm och kanske sover. Det kommer att påverka ditt utseende. Försök att använda så lite smink som möjligt under själva resan – vilket är svårt för många skönhetsfantaster. Oavsett bör du införskaffa en bra mascara som inte skapar pandaögon eller rinner ner i ansiktet – förslagsvis en vattenfast mascara eller en mascara uppbyggd på fiber som du kan tvätta bort med varmt vatten.

Håret

Vi vill alla ta hand om vårt hår och självklart ta med bra hårvårdsprodukter på semestern. Gå gärna till frisören innan du ska resa, så känns håret snyggt och fräscht. Om du har problem med tunt hår eller håravfall, så kan du få kvalitativ hjälp hos Nordichair.com som är skickliga på PRP och hårtransplantation. Schampo- och balsamflaskorna kan ta mycket plats i väskan, samtidigt vill du såklart ha med dig dina produkter på resan för att håret ska vara snyggt och lättskött. Du kan köpa smarta reseförpackningar att hälla dina produkter i – så får du både mer plats och mindre att bära på. Eftersom förpackningarna innehåller rinnande vätska, bör du också lägga dem i en plastpåse. Om du har med dig silverschampo eller andra skönhetsprodukter som kan förstöra dina kläder, bör du lägga dem i dubbla påsar för att vara på den säkra sidan. Detsamma gäller parfym. Parfym i lagom dos är ljuvligt, men parfymdränkta, och kanske förstörda, kläder är inte roligt.

När du reser ska du helst inte ha så mycket smink, däremot ansiktskräm. Ansiktskrämen skyddar huden mot de påfrestningar som uppstår under en resa: torr luft i flygplan, fläktar som blåser på terminaler och vinddrag på en basstation. Om du inte använt smink under din flygresa, men väldigt gärna vill ha det när du kommer fram, så kan du gå in på en toalett och sminka dig. Så kommer du fram till hotellet och känner dig snygg – och har samtidigt varit skötsam mot din hy!