Fixa dina helt egna skönhetsprodukter

Något som är både roligt och annorlunda är att göra sina alldeles egna skönhetsprodukter med hjälp av olika ingredienser. Du kan till exempel göra härliga fotskrubbar, ansiktsmasker och mycket mer. Det finns många enkla recept att följa för att tillverka helt naturliga produkter som ger effektiva resultat.

Återfuktande ansiktsmask

En ingrediens som är helt perfekt för huden är avokado som innehåller fettsyror som är bra för vår hud. Dessa syror hjälper också till att skydda mot solen och gör huden mer elastisk. Det du behöver göra är att mosa en avokado och blanda i lite smält honung och applicera sedan på ansiktet och låt verka i ett par minuter.

Finare fötter

Gör en snabb och enkel fotskrubb för att få bort torra partier på fötterna. Det enda du behöver är råsocker och olivolja som du blandar ihop i en skål och sedan skrubbar över hälarna och andra partier.

Säg hejdå till torra armbågar

De flesta föredrar en mjuk och len hud framför torr och skrovlig, men just armbågarna är ett område som ofta glöms bort. För att mjuka upp detta parti behöver du enbart en citron som du delar på mitten och sätter mot respektive armbåge. Avvakta i ungefär 5 minuter och ta sedan bort båda halvor. Armbågarna är nu betydligt mjukare.