Undvik onödiga hårmissar

Det finns många misstag som ofta begås, men som många faktiskt inte har någon aning om kan vara dåligt för håret. Att se över sina hårrutiner kan göra stor skillnad genom att både förbättra hårkvaliteten och kanske till och med förlänga antalet dagar som håret håller sig fräscht mellan tvättar. Vem skulle inte vilja gå runt med snyggt och perfekt hår så länge som möjligt? Undvik onödiga misstag och njut av fint, friskt hår.

Rätt vattentemperatur

De flesta av oss tycker om att duscha i varmt vatten, vilket också betyder att vi därmed tvättar håret i detta varma vatten. Varmt vatten kan torka ut din hårbotten och det allra skonsammaste sättet skulle istället vara att tvätta det kallt eller ljummet. Tänk också på att alltid skölja håret kallt som ett sista steg i duschen eftersom varmt vatten kan ta bort naturliga oljor som annars bildas.

Se över fördelningen av hårprodukter

När du schamponerar ska du se till att massera rötterna och lägga mindre fokus på topparna. Längderna behöver istället balsam för att göra håret lent och följsamt. Undvik alltid balsam i hårbotten eftersom det kan göra att håret får en fet känsla.

Tänk på när du väljer att borsta

När håret är blött ska du helst låta det vara och undvika att dra igenom med en borste. Visst är det skönare att slippa gå omkring med ett tovigt fågelbo på huvudet och det är just därför du istället bör kamma igenom håret i duschen under tiden som du låter balsamet verka.

Somna inte med blött hår

I dagens samhälle gör vi allt för att spara tid och att gå och lägga sig med blött hår kan tyckas vara den ultimata idén för att spara in tid på morgonen. Detta är dock ett stort misstag. Vått hår är mycket känsligt och under natten tenderar vi att röra oss en del, vilket leder till att håret vrids och trasslar till sig mot kudden. Detta leder i sin tur till att hårstråna bryts av. Undvik detta misstag genom att torka håret efter dusch eller vänta med hårtvätt.

Glöm inte värmeskydd

En enkel miss som snabbt går att rätta till är att lägga till ett värmeskydd i hårrutinen. Många vet att värme sliter på håret, men förstår inte hur mycket skada det faktiskt kan leda till. Gör dig själv en tjänst och investera i ett värmeskydd.