Framhäv ditt bästa jag med contouring

Contouring blev en stor trend som snabbt tog hela sminkvärlden med storm. Det är ett utmärkt sätt att framhäva dina bästa sidor med enbart ett par enkla svep. Produkter som är lämpliga för contouring kommer i puderform, men också som kräm. Du kan även använda dig av en mörkare nyans än din foundation-färg för ett snyggt och långvarigt resultat.

Vad gör contouring?

Med den här stora skönhetstrenden kan du både framhäva eller förminska områden i ansiktet med hjälp av skuggor och ljusare, highlight partier. Du kan koncentrera dig på att lyfta fram specifika drag eller forma ditt ansikte på olika sätt.

Skugga fram dina drag

 

När det kommer till att välja nyans för skuggning bör du satsa på en färg som är ungefär två nyanser mörkare än din naturliga hudton. Jobba in kräm- eller puderprodukten under kindben, käkben, haka och på näsan. Placering beror självklart på vad du vill framhäva, alternativt förminska, samt vilken ansiktsform du har.

Matt eller skimrig highlighter

När du har skuggat klart ansiktet är det dags för att ljusa upp det med en highlighter. Välj en färg som är två nyanser ljusare än din hudton och lägg den under ögonbrynen, ögonen, på näsryggen och hakan. Det finns både helt matta highlighters som endast fokuserar på att ljusa upp, men du kan även hitta produkter med skimmer i.

Sista stegen

Efter att all contouring har blandats ut med en svamp eller borste kan du tillsätta lite färg genom att applicera rouge på kinderna. Avsluta sedan med ett puder och en ansiktsmist för att sätta allt på plats. Contouring passar lika bra till fest som till vardags och du kan alltid variera intensitet efter tillfälle. Att markera kindbenen och ljusa upp under ögonen ger alltid ett naturligt intryck, men du skulle exempelvis kunna spara näsan tills det är dags att lägga en riktig festsminkning.