Ta hand om din känsliga hud

Det är givetvis alltid viktigt att man tar väl hand om sin hud, men om du har en känslig och skör hud så gäller det att du är försiktig med vilka produkter du väljer. Alla hudtyper har olika behov och det är viktigt att man väljer rätt hudvårdsrutin för att hjälpa huden att må så bra som möjligt. Det kan dock vara knepigt att veta vilka hudvårdsprodukter som passar just din hudtyp, så du ska börja med att ta reda på vilken hudtyp du har. Om du kommer fram till att du även har en känslig hud, så ska du se till att välja varsamma produkter som förser din hud med rätt omvårdnad och skydd. Med det sagt, så är det faktiskt inte alls lika svårt att hitta rätt hudvårdsprodukter nu, som det var för några år sedan. Numera står det ofta på produkten vilken hudtyp den lämpar sig för, såsom normal, torr, fet eller kombinerad, i tillägg kan även känslig hy anges.

Skydda din hud

Det är alltid viktigt att skydda din hud mot yttre faktorer såsom miljöpåverkan och föroreningar. Du känner säkert till att du måste skydda din hud mot solens strålar, men det är inte bara för att undvika att du bränner dig utan även för att minska risken för att huden åldras för tidigt samt undvika att ytliga blodkärl blir synligare. Numera finns det dessutom produkter som är specifikt inriktade på att skydda mot föroreningar och dålig luft, vilket också skyddar huden mot för tidigt åldrande.

Från insidan och ut

Grönt te är inte bara gott, och vid det här laget har de flesta hört talas om drycken ur massor av hälsoaspekter. Grönt te uppges vara bra för kroppen på flera olika områden och sägs hjälpa till att skydda mot fria radikaler, vilket är gynnsamt även för huden. Men det besitter även antiinflammatoriska egenskaper och sägs hjälpa till att skydda mot skador exempelvis om du har artros.

Om du har en känslig röd hud, bör du begränsa intaget av starka kryddor som kan blossa upp din hud ytterligare.

Förse din känsliga hud med rätt fukt

Alla hudtyper behöver fukt och det är väldigt viktigt om du har en torr och känslig hud. Se till att huden får rätt sorts fukt och välj gärna ett serum som gör att din efterföljande dag- eller nattkräm absorberas lättare. Tänk på att ett varmt och skönt bad kan verka väldigt uttorkande på den känsliga huden, så se till att smörja in dig med en fuktgivande kräm eller lotion när du har torkat dig.

Välj snälla produkter

Om du har en känslig hud ska du undvika starka produkter som kan verka tuffa mot din hud. Välj bort parfymerade produkter med alkohol, i den mån det går.