Ta hand om dig på resan

Vi har alla varit med om det: drömt om resan, beställt biljetterna och sedan kommit fram till resemålet. I våra drömmar har kläderna suttit snyggt, huden varit fräsch och håret perfekt. I verkligheten är kläderna skrynkliga med en kaffefläck, huden ser sliten ut, sminket har förflyttat sig till fel ställen och håret lyckats med konststycket att vara både fett och statiskt på samma gång. Allt detta kan förebyggas och nu ska du få de bästa tipsen för att se snygg ut på resan!

Res bekvämt

Det bästa tipset för att de snygga kläderna som man planerar ha på sig i London inte ska bli skrynkliga, är helt enkelt att inte bära dem på resan dit. Om du ska sitta mer än fyra timmar på buss, tåg eller flyg är det klokast att helt enkelt sätta på sig snygga, men bekväma kläder. Köp ett schysst veloursett, joggers eller används tights – spara jeansen, kjolen eller klänningen till resmålet. För det första kommer du kunna sitta mer avslappnat under resan, för att jobba eller sova. Resan är ett perfekt ställe att t.ex. arbeta på din blogg och skriva nyhetsbrev till dina kunder. Vare sig du jobbar eller sover på resan, eller både och, så kommer du kunna slappna av i sköna kläder och känna dig fräschare när du kommer fram. För det andra kommer dina kläder vara snygga när du kommer fram! Antingen väntar du till hotellet eller så smiter du in på en toalett på t.ex. flygplatsen och byter om när du kommer fram.

Ta hand om din hud

Att resa är en påfrestning för huden, särskilt om man flyger. Oavsett vilket transportmedel som du använder måste du dricka mycket vatten. Tänk också på att dricka extra vatten dagen innan resan. Vanligt kranvatten är det bästa. Under själva resan är det bäst för huden att använda så lite smink som möjligt. Sminket påverkar huden både kemiskt och fysiskt. Det är vanligt att man sover under en resa och huden gnuggas kanske mot en kudde eller ett säte. Använd ansiktskräm och lite concealer – men undvik för mycket smink. Ha utvalt smink, ansiktskräm och en liten handduk i handväskan. När du kommer fram uppsöker du en toalett och tvättar ansiktet och sminkar dig – nu är du redo för en spännande och intressant dag på resemålet.

Vi har alla olika frisyrer, längd på håret och hårkvalité. Hårvård är väldigt individuellt. Ett allmänt tips är dock att sätta upp håret vid resa. Om du har långt hår blir det både bättre för håret, men också bekvämare för dig, om du flätar en fläta som kan hänga framåt. Det är inte bekvämt att ha en knut uppe på huvudet eller något som skaver mot ryggen. Eftersom det är bättre för både hår och miljö att inte tvätta det varje dag, kan man välja att inte tvätta håret kvällen innan man reser. De flesta brukar vilja duscha när de kommer fram efter en lång dag, eller kanske natt, på resande fot, och då kan man spara in hårtvätten.